Vem kan få inkomstförsäkring?

Innehållsförteckning

Vem kan få inkomstförsäkring?

Vem kan få inkomstförsäkring?

När får man inkomstförsäkring? För att omfattas av inkomstförsäkringen måste du i de flesta fall ha varit medlem i ditt förbund under minst 12 månader innan du blev arbetslös och ha haft en inkomst på över 33 000 kronor per månad. Du ska också ersättning från ditt förbunds A-kassa.

Vad kostar tilläggsförsäkring unionen?

Du är välkommen att teckna tilläggsförsäkringen till Unionens inkomstförsäkring så att ditt inkomstskydd byggs på ytterligare för inkomster över 60 000 kr/mån ända upp till 150 000 kr/mån. Premien för tilläggsförsäkringen är 100 kr/mån för inkomster som överstiger 60 000 kr.

Hur mycket får jag om jag blir arbetslös unionen?

Skulle du bli av med jobbet är det viktigt att ha din inkomst försäkrad genom ett medlemskap i en svensk a-kassa. Då kan du arbetslöshetsersättning, men aldrig mer än 80 % av ersättningstaket i a-kassan som är 33 000 kr/mån under de 100 första ersättningsdagarna och 27 500 kr/mån från dag 101.

Vad ingår i medlemskapet i Unionen?

I medlemsavgiften för Unionen ingår inkomstförsäkring och livförsäkring om du blir arbetslös. Som medlem kan du även teckna andra förmånliga försäkringar.

Relaterade inlägg: