Hur starkt är Jägermeister?

Innehållsförteckning

Hur starkt är Jägermeister?

Hur starkt är Jägermeister?

Jägermeister är en tysk örtlikör. Likören innehåller 35 volymprocent alkohol. De 56 örterna som finns i likören är hemliga och den har, enligt Systembolaget, "en kryddig smak med viss bitterhet, inslag av lakritsrot, torkade örter, kanel, ingefära och pomerans".

Vad kostar Fireball på Systembolaget?

Pris: 199 kr Med sin eldiga smak av kanel och lena eftersmak av whisky kommer det att vara det hetaste du smakat.

Hur många procent är Jäger?

Enligt EU-regelverket ska en likör innehålla minst 15 procent alkohol och ha en sockerhalt på minst 70 gram per liter. Alkoholhalten i Jägermeister är 35 procent medan sockerhalten ligger på 132 gram per liter.

Hur smakar Jäger?

Kryddig, något bitter, söt smak med inslag av lakritsrot, torkade örter, kanel, ingefära och pomerans.

Är Jägermeister likör?

Han ville göra en likör som varken var för bitter eller för söt. 1934 blev han klar med ett recept han hade experimenterat med i flera år. Det var ett komplicerat recept som innehöll hela 56 olika komponenter. ... Han gav likören namnet Jägermeister.

Vilka örter innehåller Jägermeister?

Örtlikör. Tyskland. Denna likör har uppnåt sin smak genom decennier av erfarenhet och tack vare hundratals kvalitetskontroller. Dess recept är hemligt men man vet att den görs på frukt, rötter, citrusskal, kryddor, lakrits, anis, ingefära, enbär, ginseng samt ett 50-tal hemliga örter.

Relaterade inlägg: