Vad kostar en elmotor till segelbåt?

Innehållsförteckning

Vad kostar en elmotor till segelbåt?

Vad kostar en elmotor till segelbåt?

Elmotorn kostar cirka 85 000 kr och går att köpa sepa- rat för den som vill installera den i en befintlig båt. En av fördelarna med elmotor i en snipa är att motorn kan mon- teras under durken, som därmed blir helt plan.

Varför elmotor båt?

Den som gör en korrekt installation av elmotor i en båt kan räkna med en bekymmersfri drift. Elmotorn behöver minimal service och smutsar inte ner i båten på samma sätt som en förbränningsmotor. Båtägaren slipper också system med ljuddämpare utan kan helt ägna sig åt att njuta av sin båt och havet.

Vilken elmotor till båt?

De minsta motorerna brukar ha 300–500 watts effekt och används ofta som trollingmotor men fungerar också till små gummibåtar och kanoter. Mellanstora motorer på 500–1200 watt fungerar bra till mindre motorbåtar för kortare turer till badviken men också som hjälpmotor till mindre segelbåtar.

Hur länge går en elmotor båt?

En mindre båt i fyrametersklassen (100kg) kan med en mindre elmotor 300-500W (C2 30-40) och ett 75ah batteri färdas i cirka en timma vid full effekt motsvarande 2-3knop, används mindre effekt/lägre fart kan du åka längre tid. 400watt motsvarar ca 0,5 hästkraft.

Hur länge kan man köra med elmotor båt?

Ett teoretiskt exempel är att ett batteri på 110ah och en elmotor med 54 lbs dragkraft räcker i 8 timmar på lägsta fart, 5 timmar på halvfart och 2 timmar i full fart.

Vilken frontmonterad elmotor?

Frontmonterad elmotor Den stora fördelen med frontmonterade elmotorer är styrningen. Det är lättare att dra en båt än att trycka fram den bakifrån. Det är också mycket lättare att svänga båten snabbare när elmotorn sitter monterad i fören. Sen blir det inte lika trångt i aktern där du har den vanliga motorn monterad.

Vilken elmotor till gummibåt?

Rekommendationer inför köp av elutombordare. En mindre båt i fyrametersklassen (100kg) kan med en mindre elmotor 300-500W (C2 30-40) och ett 75ah batteri färdas i cirka en timma vid full effekt motsvarande 2-3knop, används mindre effekt/lägre fart kan du åka längre tid. 400watt motsvarar ca 0,5 hästkraft.

Vilken elmotor ska man välja?

Det finns några saker att ha i åtanke när du köper en elmotor till din båt. Dom två mest avgörande är båtens storlek och vikt (med passagerare), och vart du tänkt köra. ... Alla elmotorer har också en maxlängd på båt som dom kan användas till, och även en satt dragkraft/effekt.

Relaterade inlägg: