Hur mycket kostar en kastrering av hund?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar en kastrering av hund?

Hur mycket kostar en kastrering av hund?

Förebyggande åtgärder
Besiktning, vaccinering och ID- märkning (chip) 1:a hundvalpen/kattungen590 kr
Tillägg för vaccinering och ID- märkning vid kastrering av han-/honkatt400 kr
Kastrering hanhundfrån 3 940 kr
Kastrering tik (livmoder och äggstockar avlägsnas)från 6 680 kr

Vad kostar kastration av tik?

Kastrering av tik | 7.000 kr* *Krage, bandage och provtagning kan tillkomma.

När ska en hund kastreras?

Kastrering hanhund. Lägsta ålder för kastration är 4 månader, men det är vanligare att hundar kastreras från 6 månaders ålder. Lämplig ålder för kastration beror på hundens storlek och ras.

När är bäst att kastrera en tik?

Ett vanligt spann i dagsläget ligger mellan 6 månader och 1,5 år men här pågår fortsatt forskning så rådgör alltid med veterinär innan ni fattar beslut om kastration. Det kan vara en fördel med att vänta till de tiken löpt en gång, så att tillväxtzonerna får en chans att slutas.

Vad kostar en kastrering av hundar?

  • En kastrering är ett kirurgiskt ingrepp, som kräver en undersökning innan bedövningen görs. Därefter full övervakning under narkosen, smärtlindring under och efter samt borttagning av stygn och kontroll av såret. Kastrering av hundar kostar från ca kr 3000,-.

Hur mycket kostar en kemisk kastrering?

  • Priset på en kemisk kastrering omfattar själva implantatet plus veterinärens arvode för att sätta in implantatet. Ett 6-månaders implantat kostar cirka kr. 800,- + veterinärens arvode Ett 12-månaders implantat kostar cirka kr. 1.400,- + veterinärens arvode Riktpriser för kirurgiska kastrationer

Vad är kostnaden för att kastrera en katt?

  • Vad kostnaden blir för att kastrera en katt beror på vilken klinik du vänder dig till och ibland också i vilken del av landet du bor och om du bor i en storstad eller på en liten ort. Uppskattningsvis kan man säga att kastrering av en hankatt uppskattningsvis kostar cirka 1000 kronor och kastrering av en honkatt brukar landa på cirka 1300 kronor.

Relaterade inlägg: