Vad kostar det att få löständer?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att få löständer?

Vad kostar det att få löständer?

En tandprotes kan ersätta några eller alla tänder i en käke. Protesen anpassas och tillverkas speciellt för dig och dina behov....Prisexempel.
Partiell protes för temporärt bruk, en till tre tänder3 900 kr
Immediatprotes, inkl. tänder. Innefattar inte justering.7 680 kr

Kan man prata utan tänder?

En delprotes ersätter en eller flera tänder och kan lätt plockas ut. En helprotes ersätter samtliga tänder i munnen och sätts oftast fast med så kallad sugkoppseffekt. En protes är enkel att hålla ren och efter lite träning kan de flesta båda äta och prata obehindrat med protesen.

Hur mycket kostar det att ta bort tandsten?

  • För att kontrollera och åtgärda den lösa tråden, så länge den inte lossnat helt då det kräver ytterligare åtgärd, kostar det ca 1100kr. Att ta bort tandsten kostar olika beroende på mängd och om det finns en tandlossningsproblematik. Ett besök hos tandhygienist för behandling kostar ca 1200-1500kr.

Hur mycket kostar tandvård i Sverige?

  • I Sverige är det fri prissättning på tandvård, vilket innebär att varje klinik får sätta sitt egna pris. Dock finns det en referensprislista. Partiell protes för temporärt bruk, en till tre tänder: 3445 kronor hos allmäntandvård och 3925 hos specialisttandvård.

Hur mycket kostar ett besök hos tandhygienist?

  • Ett besök hos tandhygienist kostar mellan 910-1770 kr beroende på behandlingens omfattning och behov. Finns det allmäntandvårdsbidrag sparade så blir det motsvarande avdrag från besökets kostnad.

Hur mycket kostar tandreglering hos Folktandvården?

  • Hos Folktandvården kostar tandreglering mellan 13.000:- och 26.000:- för en käke, och mellan 21.000:- och 33.000:- för två käkar. Den exakta kostnaden avgörs av hur pass komplicerad behandlingen är.

Relaterade inlägg: