Vad kostar en laddhybrid per mil?

Innehållsförteckning

Vad kostar en laddhybrid per mil?

Vad kostar en laddhybrid per mil?

En är givetvis den låga förbrukningen som borde tilltala många pendlare. Kör man endast på eldrift kan man komma ned till 1,5 – 2 kr milen. För tjänstebilsförare är det dessutom trevligt att få rabatt på förmånsvärdet när man väljer en plug-in hybrid.

Hur mycket kostar en hybridbil?

Så mycket kostar det att äga elbil, laddhybrid och hybrid
BilmodellTypMånadskostnad (kr)
Kia Niro Plug-in HybridLaddhybrid4 541
Kia Ceed SW Plug-in HybridLaddhybrid4 151
Toyota Yaris 1.5 HybridHybrid3 904
Renault Zoe 52 kWh R135Elbil3 569
BE

Vad kostar det att köra en elbil 10 mil?

El. För att göra det enkelt räknar vi på att en elbil drar 2 kilowattimmar (kWh) per mil. Snittpriset för en kWh under 20 öre för en vanlig villa i Sverige. Det innebär att drivmedelskostnaden för en elbil blir cirka 3 kronor per mil.

Hur mycket kostar elbil per mil?

Kostnad är en viktig faktor vid köpet eller användandet av en elbil. Kostnaden beror på flera faktorer som vilket land du bor i, din bils laddkapacitet och vilken laddstation du använder. Beroende på din körstil kan du köra 6-8 mil på en laddning. Vilket betyder att kostnaden per km är 2,25-3 kr per mil.

Vad kostar Elbilsladdning?

– Om du dessutom laddar hemma så betalar du runt 1–1,50 kronor per kilowattimme och milkostnaden hamnar någonstans runt 2–3 kronor milen. Om du laddar bilen på en laddstation så kanske det kostar tre kronor per kilowattimme i stället, vilket betyder en milkostnad om sex kronor.

Relaterade inlägg: