Vart kan jag köpa en bra frisbee?

Innehållsförteckning

Vart kan jag köpa en bra frisbee?

Vart kan jag köpa en bra frisbee?

Här på discexpress.se hittar du förutom ett brett sortiment av discar även väskor, korgar, pins och mycket mer. Sök bland putter, midrange, fairway driver eller distance driver. Vi har märken som Discmania, Discraft, Friction Gloves, Latitude 64, MVP, Innova, Kastaplast och många fler.

Hur fungerar frisbee?

Regler i korthet. Alla spelare kastar ut från hålets markerade utkast. Sedan fortsätter spelet med att den spelare vars disc ligger längst ifrån korgen kastar sin disc från den plats discen landade. Hålet är avslutat när alla spelare har fått sin disc att stanna i korgen eller de tillhörande kedjorna.

Vad betyder discgolf?

Som namnet antyder är reglerna lika bollgolfens men istället för boll och klubba kastas en frisbee, och istället för hål används korgar som mål. Discgolf är lätt att börja med, men samtidigt mycket svårt att bemästra.

Hur lång tid tar en frisbeegolf runda?

Det går också ganska fort och även på tävling med fyra spelare per grupp tar det inte mer 2 timmar att spela 18 hål. Man kan spela tillsammans med andra eller mot sig själv. Framförallt är det en utmanande och rolig (och ibland frustrerande) sport!

Vilka discar ska man köpa?

Den mest lämpliga första discen är en rakt flygande mid-range disc, som också fungerar bra för att använda som putter och driver. När du vill utöka din discsamling bör nästa köp bli en putter, följt av en pålitlig fairway driver. Det finns en mängd discar med olika stabiliteter att välja mellan.

Vilka diskar ska man köpa?

Driver, midrange eller putt & approach? Ja ska man bara ha en disc är en putter eller midrange bäst att satsa på. Dessa discar är mest allround och kan användas till de flesta kast på banan. Annars om man har råd och ambitioner är tre discar – en driver, en midrange och en putter – ett bra nybörjarset.

Hur kör man frisbeegolf?

Grundläggande regler

  1. Målet är att få discen att vila inuti korgen med så få kast som möjligt.
  2. Normalt sett lottas startordning vid första hålet. ...
  3. Vid kast över 10 meter ifrån korgen är det tillåtet att falla över sitt läge efter att discen lämnat handen, såkallad eftersving.

Vilken disc går längst?

En överstabil disc (siffra över 0) går vänster. En understabil disc (siffra under noll) går höger. En stabil disc (0) går rakt. Ju längre du kastar (samt ju mer motvind det är) desto mer drar en disc höger.

Vilka spelar discgolf?

Alla som kan kasta en frisbee kan spela frisbeegolf. Det gör det till en grym sport, eftersom alla kan vara med.

Hur räknar man i discgolf?

Efter varje hål räknar man ihop och skriver sin kastmängd + straffkast på scorekortet. Slutresultatet är summan av varje håls resultat. Den spelare med det lägsta antalet kast vinner. Varför frisbeegolf?

Relaterade inlägg: