Vilken köttkvarn ska jag köpa?

Innehållsförteckning

Vilken köttkvarn ska jag köpa?

Vilken köttkvarn ska jag köpa?

Bästa köttkvarnen 2021 – 6 enheter som håller hög standard

  • Kenwood MG700002. Vårt betyg (5/5)
  • Kitchen Aid 3 skivor metall. Vårt betyg (4,9/5)
  • Westmark Gjutjärn storlek 8. Vårt betyg (4,8/5)
  • Bosch MFW68660. Vårt betyg (4,8/5)
  • Caso FW2000. Vårt betyg (4,6/5)
  • Kitchen Craft Masterclass Puré- och Matkvarn. Vårt betyg (4,6/5)
BE

Vilken Hålskiva?

Hålskiva 2.5 mm passar bra att använda till att mala fiskfärs eller när man ska göra patéer eller liknande. – Hålskiva 4.5 mm är standardskivan som passar att mala vanlig färs av fågel, kött eller fisk. – Hålskiva 6 mm passar bra att använda till att mala lite grövre färs.

När kom Köttkvarnen?

I mitten av 1800-talet tog den storskaliga korvproduktionen fart i takt med att människor flyttade till städerna. Det var också då som korven förändrades i grunden. Tysken Karl Drais uppfann köttkvarnen, som kom till Sverige under andra halvan av seklet.

Hur maler man kött?

Man börjar med en större hällskiva och maler det grovt, sen byter man till en mindre och maler det igen. Man får pröva sig fram. Mal några olika konsistenser, stek på och provsmaka så känner ni skillnad. Malda livsmedel är i större riskzon vad gäller bakterier.

Hur maler man högrev?

När du har fått ihop en "limpa" av färs är det bara att rulla ihop den lätt med bakplåtspappret, det är viktigt att försöka mala så att köttfärsstrimlorna ligger längst med som en rulle, då blir det extremt saftigt vid tillagning, burgaren blir fin i konsistensen och liksom trillar isär av sig själv nästan.

Vad maler man köttfärs av?

Det är nedmalda delar av kött, fisk, fågel eller andra proteinkällor. Ibland är det enklare att mixa ner en produkt än att mala och det brukar ändå kallas färs även om det inte är helt korrekt. Färs är en väldigt bra, användbar produkt. Man kan mala färs på det mesta.

Relaterade inlägg: