Vad kostar en plats på SiS?

Innehållsförteckning

Vad kostar en plats på SiS?

Vad kostar en plats på SiS?

Dygnsavgiften varierar normalt från drygt 2 000 kronor till knappt 5 000 kronor. Avgifterna för LVM-vård är också differentierade och varierar mellan 3 000 och drygt 4 000 kronor. En plats för sluten ungdomsvård kostar 6 000 kronor per dygn.

Vilka placeras på SiS?

Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård. Myndigheten har 21 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare.

Vad är skillnad på HVB och SiS?

HVB är en beteckning för en rad olika slags institutioner. ... En skiljelinje går mellan de särskilda ungdomshemmen som SiS (Statens institutionsstyrelse) ansvarar för och övriga HVB. Vid de särskilda ungdomshemmen har personalen under vissa förutsättningar rätt att använda tvångsåtgärder.

Varför åker man in på SiS?

Du har begått ett brott, men eftersom du är så ung har du blivit dömd till sluten ungdomsvård i stället för till fängelse. Därför har du kommit till ett av SiS särskilda ungdomshem. Du kommer att få vård och behandling som ska hjälpa dig så att du inte fortsätter att begå brott.

Vem har rätt att bedriva ett så kallat HVB-hem?

Målgrupp för HVB-verksamheter Ett HVB kan rikta sig till barn, unga, vuxna eller familjer med någon form av behov inom socialtjänstens ansvarsområde, exempelvis missbruks- eller beroendeproblematik. Målgruppen kan också vara ensamkommande barn som söker asyl eller som fått permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Relaterade inlägg: