När kan man börja springa efter Meniskoperation?

Innehållsförteckning

När kan man börja springa efter Meniskoperation?

När kan man börja springa efter Meniskoperation?

Då behöver du fortsätta att träna även efter att du har rehabiliterat dig efter operationen. Det är inte farligt att träna även om det gör ont. Smärtan brukar minska efter tre månaders träning. Du behöver fortsätta träna rörlighet och styrka i benet för att effekten ska hålla i sig.

Hur länge är man sjukskriven efter Meniskoperation?

Rehabilitering och sjukskrivning Efter en okomplicerad meniskoperation behöver du som regel inte vara sjukskriven mer än några dagar om du har ett kontorsarbete. Om du däremot har ett tyngre kroppsarbete behöver du kanske vara sjukskriven i några veckor för att ge ditt knä möjlighet att återhämta sig.

När kan man cykla efter knäoperation?

böjförmågan i knäet tillåter, oftast efter cirka 4-6 veckor. Du bör dock inte cykla i trafik förrän tidigast efter 3 månader. Simning är bra träning och kan påbörjas efter 6 veckor.

Kan man cykla med meniskskada?

Cykelträning. Om rörligheten i knäleden tillåter kan den skadade börja träna på motionscykel 5–10 minuter, 2 gånger per dag. Stegra successivt cykel- tiden till 15–20 minuter dagligen. Rekommenderad övrig träning.

Hur tränar med en skadad menisk?

Luta dig på armbågarna och ligg med friska benet böjt. Dra/släpa ditt skadade ben med hälen i underlaget. Glid sedan ut och sträck på knäet igen. Upprepa 5 x 3 med kvarhåll av ytterlägen var 5:e repetition.

Hur lång tid läka menisk?

– Har du en isolerad skada kan det handla om ett par veckor, men är det mer så kan det vara månader. Går korsbandet av tillsammans med menisken brukar man räkna på som allra minst ett halvt år.

Hur länge blir man sjukskriven efter en korsbandsoperation?

Vid distorsion engagerande knäets korsband och utförd åtgärd operation av korsband i knä med artroskopi eller öppen åtkomst rekommenderas sjukskrivning upp till 4 månader på heltid. Vid distorsion engagerande knäets korsband rekommenderas sjukskrivning 4 mån på heltid, beroende på arbetsbelastning.

Relaterade inlägg: