Vad kostar en rehabilitering?

Innehållsförteckning

Vad kostar en rehabilitering?

Vad kostar en rehabilitering?

Vad kostar det? Patientavgiften för rehabilitering är 200 kr per besök. Den som bedöms vara i behov av sammanhängande hemrehabilitering betalar ingen patientavgift. Samtliga patientavgifter ingår i högkostnadsskyddet.

Vad kostar en utmattningssyndrom?

Enligt en artikel i Svenska Dagbladet menar vissa experter att den inte bara får allvarliga konsekvenser för den enskilde individen utan även för samhället i stort. Idag beräknas den faktiska samhällskostnaden för sjukskrivningar på grund av psykisk ohälsa ligga på upp emot 80 miljarder kronor per år.

Vad är Primärvårdsrehabilitering?

Målgruppen för detta vårdval är patienter i öppenvård. Vårdgivaren ska i första hand tillgodose patientens behov av hemrehabilitering för patienter som vårdats vid akutsjukhus, geriatrisk klinik eller specialiserad sluten rehabiliteringsklinik. Det finns inget krav på remiss.

Hur lång sjukskrivning utmattningssyndrom?

Vid utmattningssyndrom i den akuta fasen kan patienten sjukskrivas på heltid eller partiellt upp till 6 månader. Partiell sjukskrivning vid återgång i arbete efter heltidssjukskrivning. Vid utmattningssyndrom med kvarstående kognitiva svårigheter, kan patienten sjukskrivas på heltid upp till 1 år eller mer.

Relaterade inlägg: