Vad är ett premiumdäck?

Innehållsförteckning

Vad är ett premiumdäck?

Vad är ett premiumdäck?

Svar: I de senaste upphandlingarna kommunerna gjort avseende däck har följande varumärken antagits i kategorin premiumdäck: Nokian/Nordman e, Nokian/Nordman +,Bridgestone, Goodyear och Hankook. Dessa, eller likvärdiga, anses vara premiumdäck.

Är Vredestein bra däck?

Vredestein Ultrac Vorti Testet publicerades i Motor . Av 16 testade sommardäck är 4 bra och 11 godkända. Bara ett är mediokert. Inga är underkända.

Vilka är de tystaste däcken?

– Det tystaste däcket som finns idag är Goodyear Efficient Grip, i alla fall om du frågar experterna på ABS Wheels. Ny forskning har publicerats kring ett tystare bildäck som ska tas fram enligt Örjan Johansson som är professor i teknisk akustik vid LTU.

Vilka bildäck är bäst?

Du kan också vända dig till kundservicen.

  • Bäst i test. Continental PremiumContact 6.
  • En god tvåa. Goodyear EfficientGrip Performance 2.
  • Mest prisvärd. Michelin Energy Saver+
  • Bäst vid regn. Nokian Hakka Blue 2.
  • Bästa högpresterande däck. Michelin Pilot Sport 4.
BE

Vilken Sommardäck är bäst i test 2019?

  • Det årliga testet av sommardäck är utfört i Sydafrika och utförs på ett oberoende sätt där däckens bromssträcka, grepp, vattenplaning, köregenskaper, buller rullmotstånd etc. mäts och jämförs. Bäst i test 2019 blev Nokian Hakka Blue 2 som plockat fler och fler topplaceringar i olika test.

Vilka är de bästa sommardäcken?

  • Många av de bästa sommardäcken från de populära tillverkarna som Continental, Nokian, Goodyear, Pirelli, Michelin m.fl. är väldigt bra. Tittar man på de s.k. premiumdäcken som ofta kostar runt 1000 kronor och över så är dessa däck väldigt bra.

Vilka sommardäcken ska man välja ut inför 2018?

  • Ska man välja ut de bästa sommardäcken inför 2018 så är Goodyear EfficientGrip Performance en given kandidat. Goodyear använder deras tekniker ActiveBraking och FuelSaving i däcket för att korta bromssträckan med upp till 2 meter på våta vägbanor och minska rullmotståndet med 18%.

Relaterade inlägg: