Får man sätta upp farthinder?

Innehållsförteckning

Får man sätta upp farthinder?

Får man sätta upp farthinder?

Vart får jag sätta upp farthinder? Detta beror på vem som äger vägen. ... Vid en vägsamfällighet eller annan plats där man äger vägen tillsammans behöver man ett gemensamt beslut i styrelsen om att farthinder får läggas ut. Om det är en kommunal väg får man ansöka hos kommunen.

Hur höga får farthinder vara?

Fortfarande pågår utveckling av nya varianter av förhöjda passager men en vanlig höjd är 0,10 m. En viktig faktor att ta hänsyn till vid anläggande av förhöjning är om det kör buss i linjetrafik.

Vad säger lagen om farthinder?

Om det på grund av en trafikolycka, en skada på vägen eller av annan orsak uppstår förhållanden som kan medföra fara eller hinder för trafiken kan även någon annan sätta upp, ta bort och underhålla anordningar enligt denna förordning om det behövs för att tillgodose säkerheten.

Vad kostar en vägbula?

Vad kostar farthinder? Hos oss kan du köpa billiga farthinder från 680 kr. Välj mellan flera modeller och storlekar, i flera prisklasser – Alla av högsta kvalité, såklart.

Vilket vägmärke varnar för farthinder?

A9 Varning för Farthinder Vägmärke för permanent användning på allmän väg.

Hur nära får man stå ett farthinder?

Så länge det inte är övergångsställe på guppet så får du parkera före, efter och på det. Så till vida att inte någon annan regel sätter käppar i hjulen, till exempel närhet till korsning, busshållplats eller järnvägsövergång.

Relaterade inlägg: