Vad kostar en ensamkommande per dygn?

Innehållsförteckning

Vad kostar en ensamkommande per dygn?

Vad kostar en ensamkommande per dygn?

Det är fortsatt stort fokus i sociala medier kring flyktingkrisen och senaste klara siffran av regeringen vad en ensamkommande flykting är 2918 kr per dygn vilket kan jämföras med 337 kr per dygn för övriga asylsökande. Vi har undersökt rapporter från olika myndigheter och sammanställt den statistik vi hittat.

Vad tjänar man på att ta emot ett ensamkommande flyktingbarn?

Arvodet för familjehem, vad ligger det på? Arvodet för att ta hand om ett barn ligger i regel på mellan 7 000 och 15 000 kronor per månad. Om barnet har studiebidrag dras den summan från din ersättning, och utöver det måste du betala skatt på all ersättning du får.

Hur mycket kostar flyktingar?

71 kr/dag för vuxna ensamstående. 61 kr/dag och person för vuxna som delar hushållskostnader. 37 kr/dag för barn 0–3 år.

Får invandrare gratis körkort i Sverige?

Rasistiska SD påstår att "ensamkommande invandrarungdomar får gratis körkort av kommunen". Det är en av flera faktamissar i deras valprogram. SD:s uppgifter om gratis körkortsutbildning till ensamkommande flyktingbarn stämmer inte. Men det finns ett erbjudande om tre gratis körlektioner under vissa villkor.

Relaterade inlägg: