Hur mycket kostar äkta honung?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar äkta honung?

Hur mycket kostar äkta honung?

Biodlare som sköter sin egen honungsförsäljning direkt till kund kan bestämma sina egna priser. Om vi utgår från år 2021 bör en 500 gram burk svensk honung kosta minst 70-90 SEK inklusive moms. En sällsynt svensk sorthonung kan kosta 100-200 SEK för 500 gram.

Hur stor är en honungsburk?

Under lång tid var 700 grams glasburk den vanligaste storleken på honungsburkar i Sverige. I takt med att hushållen har blivit mindre är 500 gram den vanligaste storleken nuförtiden. Större glasburkar och hinkar efterfrågas fortfarande hos en del storkonsumenter och restauranger.

Vad kostar honung 2019?

Honung säljes innan midsommar 2022! Priser: 250g 50kr (6-kantig burk) 350g 65kr (standard burk "rund") 500g 90kr (6-kantig burk)

Hur sälja honung?

Ren honung: Du kan sälja honungen på flera sätt. Den kan säljas i stora kärl som skickas till en producent som sedan förpackar och säljer honungen under egen etikett. Du kan också skicka honungen i stora tunnor och få den burkad tillbaka för att sedan kunna sälja den själv där du bor.

Vad kostar Kakhonung?

Kakhonung/ honungskaka/ jungfruhonung/ säljs i hel ram. En hel ram väger ca: 1,5-3 kg. Pris: 300 kr/kg (Hela träramen med vax och honung vägs efter att den slagits in i plastfolie).

Vad får man för honung?

Ingenting får tillföras honungen eller tas bort för att den ska kallas honung. Ändå kan det vara en stor skillnad på olika sorters honung. Honung finns både i fast och flytande form och smak, konsistens, färg och arom beror på var bina har hämtat nektaren.

Hur mycket honung får man sälja?

För att förenkla har man från Riksskatteverkets (numera Skatteverket) sida sagt att som hobby skall i normalfallet innehav av högst 15 bisamhällen räknas. Från och med ett innehav av 16 bisamhällen bör verksamheten utgöra näringsverksamhet, RSV Dt 1978:6 .

Vem köper honung?

SVLH är en ekonomisk förening bestående av ca 15 yrkesbiodlare, som säljer den egna honungen plus inköpt honung rikstäckande i Sverige. De senaste två åren har föreningen inte behövt köpa in några stora mängder, på grund av goda egna skördar. Det finns alltså fler alternativ än HF.

Relaterade inlägg: