Vad händer vid ett LVM?

Innehållsförteckning

Vad händer vid ett LVM?

Vad händer vid ett LVM?

Klienterna inom LVM-vården har allvarliga missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. ... Syftet med vården enligt LVM (lag om vård av missbrukare i vissa fall) är att bryta ett livshotande missbruk och motivera till frivillig behandling. LVM-vården får pågå i högst sex månader.

Får man ha telefon på LVM?

Du har rätt att ta emot besök och använda elektroniska kommunikationstjänster, till exempel telefon och internet, på de tider som gäller på LVM-hemmet. Om personalen bedömer att din behandling påverkas negativt så kan de förbjuda besök eller användning av elektroniska kommunikationstjänster.

Får man ha sin telefon på SiS?

Du får använda elektroniska kommunikationstjänster, till exempel telefon och internet, på de tider som gäller på ungdomshemmet. Om personalen bedömer att din behandling påverkas negativt så kan de förbjuda dig att använda elektroniska kommunikationstjänster.

Vad händer efter LVM anmälan?

Det är socialnämnden som anmäler till SiS att den enskilde har behov av plats på LVM-hem. Har socialnämnden beslutat om omedelbart omhändertagande, ska beslutet utan dröjsmål och senast dagen efter beslutet underställas förvaltningsrätten. Rätten prövar om omhändertagandet ska bestå.

Relaterade inlägg: