Var kan man ställa ett tiny house?

Innehållsförteckning

Var kan man ställa ett tiny house?

Var kan man ställa ett tiny house?

Mark/tomt – Det finns regler kring var man får ställa sitt tiny house. Om du planerar att ställa huset i ett område med tomter finns det vanligtvis en detaljplan för området. Denna är uppsatt av kommunen och reglerar rättigheter och skyldigheter mellan markägare och samhälle.

Får man ställa en villavagn på tomten?

Uppställningen får bara göras på en tomt där det finns ett befintligt en- eller tvåbostadshus. Finns det inget bostadshus får man alltså inte ställa upp båt, husvagn eller husbil utan bygglov. Uppställningen ska vara av säsongskaraktär. Det bör innebära att de får ställas upp på tomten under den säsong de inte används.

Får man bo permanent i Attefallshus?

Det finns ingen lag eller regel som säger att du inte får bo permanent i ett bostadshus, oavsett vilken form av bostad det är. Men om du ex. har en vedbod på tomten så får du inte utan bygglov inreda den som bostad. Det krävs bygglov för ändring av ändamålet för en yta.

Hur stort får ett hus på hjul vara?

Huset får inte vara högre än 4,5 meter och inte bredare än 2,6 meter. Detta för att man ska kunna dra det på en väg utan följdfordon, säger Marita Brännvall.

Vad kostar ett hus på hjul?

– Många av våra kunder är pensionärer, som vill komma ner i boendekostand utan att samtidigt behöva gå ner i boendestandard. Och då är Rullebo ett bra alternativ. – Vår billigaste modell kostar 350 000 kronor, nyckelfärdig.

Relaterade inlägg: