Var kan man köpa kryckor?

Innehållsförteckning

Var kan man köpa kryckor?

Var kan man köpa kryckor?

Här finns hela Apotekets sortiment av ergonomiska hjälpmedel från Swereco och smarta verktyg för att förenkla att använda läkemedel. Allt ifrån rollatorer och kryckor till griptänger och tablettdelare hittar du här. Swereco har utvecklat ergonomiska produkter för människor med funktionsnedsättning sedan 1973.

Hur ska kryckor ställas in?

hängande utefter sidan. Rätt höjd på kryckan är när handtaget på kryckan är i samma höjd som benknölen vid handleden (se bild). Säkerställ att patienten kan hantera kryckorna oavsett om det gäller att hoppa eller gå med kryckor. Om patienten blir hopsjunken vid hopp/ gång behöver kryckorna sannolikt höjas ett steg.

Vad betyder kryckor?

Krycka[redigera | redigera wikitext] Krycka är en form av käpp med ett stöd för armen. Kryckan används som stöd. Kryckor kan användas för att kunna ta sig fram när ett eller båda benen inte fungerar normalt. ... Ordet "krycka" kan också avse ett böjt handtag på en käpp eller ett paraply.

Hur får man tag på kryckor?

Kontakt. Vänd dig till Hjälpmedelscentrum om du är intresserad av att låna ett fritidshjälpmedel.

Var kan man köpa sittring?

Sport-Thieme Sittring köp på Sportime.se.

Hur lång ska en krycka vara?

Hur lång ska en krycka vara? Om du står rakt och armen hänger ned vid sidan ska kryckhandtaget vara i samma höjd som dina handleder. Då får du en lätt böjd armbåge vilket är den rätta längden.

Hur ska man gå med käpp?

Som utgångspunkt ska käppen hållas på den sidan, som du går bäst på. När du tar ett steg med ditt dåliga ben ska du samtidigt flytta käppen – som du håller i motsatt hand – framåt. På så sätt ser du till att hela tiden "fördela" belastningen mellan det dåliga benet och käppen, medan det friska benet förs framåt.

Relaterade inlägg: