Hur många böcker har Stockholms stadsbibliotek?

Innehållsförteckning

Hur många böcker har Stockholms stadsbibliotek?

Hur många böcker har Stockholms stadsbibliotek?

Om biblioteket Asplunds bibliotek är Sveriges största folkbibliotek och det är även välkänt internationellt. Vi har cirka 410 000 böcker och besöks dagligen av ungefär 3 000 besökare. Dessutom ordnar vi ett stort antal program: författarbesök, läsecirklar och kurser, så kom och hälsa på! Obs!

Får man låna böcker på alla bibliotek?

Du kan låna om två gånger, men det finns undantag. Om det är fler än en person i kö på en bok är lånetiden två veckor. Du kan lämna tillbaka på alla våra bibliotek.

Hur många böcker kan man låna samtidigt?

Du kan ha max 50 böcker lånade samtidigt. Du kan ha en bok i 12 veckor (om du lånar om två gånger), om ingen står på kö för att låna den. Sedan måste du lämna tillbaka den.

Hur många böcker finns det i Stadsbiblioteket?

Biblioteket rymmer cirka 400 000 böcker.

Har biblioteken öppnat igen?

Den kommande veckan öppnar många av landets bibliotek på nytt, med begränsningar vad gäller bland annat öppettider och antal besökare.

Hur många böcker får man låna på Göteborgs bibliotek?

Max 4 omlån är möjligt per bok. Anställda vid Göteborgs universitet kan själva låna om sina kursböcker, max 4 gånger. Övriga böcker och tidskrifter lånas om automatiskt, om ingen ställer sig i kö. Böcker lånas om automatiskt upp till 3 år och tidskrifter upp till 2 år.

Hur länge får man låna en bok Göteborg?

Bibliotekskortet är en värdehandling och du ansvarar för det du lånat. Lånetiden är normalt tre veckor. Om ingen reserverat det du lånat, kan du göra omlån så att lånet förlängs.

Relaterade inlägg: