Vad är mätarställning?

Innehållsförteckning

Vad är mätarställning?

Vad är mätarställning?

Om vi tar din mätare som exempel så visar den 2200 kilometer – eller enklare – 220 mil. Om vi tar Mattes mätare som exempel så visar den 220 mil. Vill man göra det enkelt och bara räkna mil så struntar man i (eller tejpar över) de två siffrorna längst till höger.

Hur får man reda på om mätaren är skruvad?

Det första tecknet på skruvad mätare är att det anges 0000 som code. Då har ngn fingrat på den mätare som satt original i bilen. Skulle du ändå få upp en code -OBS vilka siffror som helst utom 0000 - så kan de ha bytt själva instrpanelen från en annan bil.

Hur man läser av vattenmätare?

Mätaren läses av via de första fem stora siffrorna. De visar förbrukningen av vatten i antal kubikmeter. De tre sista små siffrorna ska inte rapporteras in, de är decimaler och visar antal liter. Den här mätaren har ett lock och nio olika visningsbilder som du kan bläddra mellan.

Vad betyder trip på bilen?

Trippmätare. Vid vägmätaren sitter ofta bredvid en trippmätare, som kan nollställas av föraren. En trippmätare kan användas för att mäta en körd sträcka.

Kan man lita på Carfax?

KÖP EJ CARFAX ! Bra kundbemötande och service. Vilket skämt! ... Är rapporten blank betyder det att Carfax inte har datan, kan aldrig lita på om bilen man köper är bra eller inte då Carfax inte har datan.

Hur ser man miltal på bilen?

Så kan du själv kontrollera om miltalet stämmer Svensksålda bilar är det relativt enkelt att kolla mätarställning på, du går in på Transportstyrelsens hemsida och klickar dig vidare till fliken E-tjänster och ”sök uppgifter om annat fordon”.

Vad visar vägmätaren?

En vägmätare eller odometer (av grekiska ὁδός: "väg", "stig", och μέτρον: "mätare") är ett mätinstrument på fordon, som mäter den ackumulerade sträcka som fordonet rullat under sin livstid. Den sträcka som mäts upp kan visas via ett analogt och/eller digitalt system som oftast är placerad vid hastighetsmätaren.

Relaterade inlägg: