Vilken fart Har din bil när du är framme?

Innehållsförteckning

Vilken fart Har din bil när du är framme?

Vilken fart Har din bil när du är framme?

Stoppsträckor
HastighetReaktionssträckaBromssträcka
30 km/h8 m5 m
50 km/h14 m13 m
70 km/h19 m28 m
90 km/h25 m40 m

Hur får man fram bromssträckan?

Räkna ut bromssträckan - lätt metod Formel: Ta bort nollan i hastigheten, multiplicera talet med sig själv och med 0,4.

Hur lång blir din bromssträcka om du sänker farten till 30 km h?

Lätt metod: Räkna ut bromssträckan Formel: Stryk nollan i hastigheten, multiplicera siffran med sig själv och multiplicera sedan med 0,4. 0,4 kommer av att bromssträckan från 10 km/h på torrt väglag är cirka 0,4 meter.

Hur mycket längre blir din bromssträcka när du ökar hastigheten från 10 km h till 30 km h?

Hur påverkas bromssträckan om du ökar din hastighet från 10 km/h till 30 km/h? Den blir 3 gånger längre. Den förblir oförändrad.

Vad kostar ett syntest för körkort?

  • Syntest för körkort kostar 150 kr och tar ca 15 minuter att genomföra, och vi undersöker synskärpa samt synfält. I undersökningen gör vi en bedömning av din synskärpa med och utan synkorrektion och utreder om du behöver glasögon eller linser vid bilkörning.

När ska du få ett synintyg för ditt körkortstillstånd?

  • Syntestet görs för att du ska få ett synintyg för ditt körkortstillstånd. Synundersökningen tar cirka 10 minuter och under den mäter vi synskärpa, både med eller utan eventuella hjälpmedel, samt gör en undersökning av synfältet.

Kan du boka syntest för körkort via telefon?

  • Syntest för körkort bokas via telefon, i mån av tid kan du även komma på drop-in i din närmaste Specsavers butik. Syntest för körkort går ej att boka online. Hitta butik.

Hur gör du en synundersökning för körkort?

  • I alla Synoptiks butiker är du välkommen för att göra en synundersökning för körkort. Syntestet görs för att du ska få ett synintyg för ditt körkortstillstånd. Synundersökningen tar cirka 10 minuter och under den mäter vi synskärpa, både med eller utan eventuella hjälpmedel, samt gör en undersökning av synfältet.

Relaterade inlägg: