Vad kan man göra med Studentkortet?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra med Studentkortet?

Vad kan man göra med Studentkortet?

Du hittar alla Studentkortets Rabatter och erbjudanden direkt i appen, det digitala Studentkortet fungerar även utmärkt att visa upp i fysiska butiker och restauranger. Du loggar in i appen med ditt personnummer och ditt lösenord. Om du inte har aktiverat ditt Studentkort kan du även göra det via appen.

Hur får man rabatt på SL?

Har du SL-symbolen på ditt Studentkort är du berättigad till rabatt hos SL och UL, symbolen får du om du uppfyller kraven för reserabatten. Kraven som ställs för att du ska få rabatten på ditt kort är att du som student under en hel termin ska: Studera 75 % eller mer på en CSN-berättigad utbildning.

Hur visar jag att jag är Student?

Student-ID är ett unikt nummer som du har i Mecenats system. Det skickas till dig i välkomstmailet du får från oss. Har vi inte din mailadress (antingen från din skola/din studentkår eller från dig sedan tidigare) så skickas ett brev med Student-ID till dig.

Var gäller Studentkortet?

Mecenatkortet kan användas av alla som studerande vid universitet, högskola, gymnasium, komvux och folkhögskolor. Du får inget Mecenatkort om du går utbildningar som inte är studiestödsberättigade. Kortet gäller exempelvis inte de som går i grundskolan, SFI, eller en arbetsmarknadsutbildning.

Hur bevisar man för SL att man är student?

För att få resa med SL:s studentrabatt behöver du ha SL:s logotyp på ditt Mecenatkort (digitalt eller fysiskt)....Regler för studentrabatt på SL

  1. På Universitet/Högskola motsvarar detta 22,5 hp/termin.
  2. På Komvux (och motsvarande) motsvarar detta 300 poäng/termin.
  3. På Yrkeshögskola (YH) motsvarar detta 75 Yh-poäng/termin.

Hur många poäng för SL rabatt?

SL-rabatt - soders.nu. Om du är registrerad på minst 22.5 högskolepoäng under en och samma termin har du rätt till att köpa SL kort med studentrabatt. Du måste ha med dig giltig studentlegitimation med SLs logotyp när du reser med SL. Det är viktigt att du väljer kategorin "Student" när du köper ditt SL-kort.

Relaterade inlägg: