Vad kostar det att bygga ett utegym?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att bygga ett utegym?

Vad kostar det att bygga ett utegym?

Även om det kan kosta allt mellan 50 0 000 kronor, är det många som använder utegymet. Om fler tränar och håller igång är det en hälsovinst för samhället. Studier har dessutom visat att folk i allmänhet mår bättre av att träna utomhus, jämfört med att träna inomhus.

Hur bygger man ett utegym?

Grunden till utegymmet bör vara rejäla stolpar som givetvis måste markförankras. Om du väljer att bygga utegym med markskruv får du en smidig förankring utan att förstöra din trädgård. Åverkan blir minimal eftersom montören först förborrar och sedan sätter markskruven utifrån din ritning.

Vad väger utegym?

I våra standardgym väger det lätta redskapet ca 20-25kg och den tyngre ca 40-45kg. Hur lång hållbarhetstid har ett utegym? Virket som är tryckimpregnerat har inget bäst före datum. Ett utegym håller i många år framöver.

Varför utegym?

Oavsett om du vill avsluta en promenad med några styrkeövningar eller köra ett fullt styrkepass är utegym ett perfekt sätt att träna kroppen och på köpet får du frisk luft, fyller på d-vitaminförrådet och ger din kropp en chans att stressa ner.

Hur tränar man på utegym?

7 grymma övningar för utegymmet

  1. Marklyft. Greppa stången med båda händerna. ...
  2. Axelpress. Greppa stången axelbrett och pressa den över huvudet. ...
  3. Knäböj. Greppa stången axelbrett och placera den på övre delen av dina skuldror. ...
  4. Latsdrag. Greppa stången axelbrett. ...
  5. Bröstpress. ...
  6. Rygglyft. ...
  7. Deadbug.

Är utegym bra?

Utbudet av maskiner på ett utegym är lite mer begränsat i jämförelse med ett fullt utrustat innegym, men du kan träna alla stora muskelgrupper som rygg, mage, ben och armar. Med lite fantasi kan du variera övningarna så att hela kroppen får jobba ordentligt.

Relaterade inlägg: