Hur mycket väger l-stöd?

Innehållsförteckning

Hur mycket väger l-stöd?

Hur mycket väger l-stöd?

L-stöd
Höjd vid längd 2000 (mm)Vikt (kg) / fotbredd (mm) 4 knVikt (kg) / fotbredd (mm) 10 kn
1200912
1300912
14001013
15001013

Vad är L-stöd?

Vad är L-stöd L-stöd som är en typ av stödmur gjord i betong och som är konstruerad med en fot som går in bakom muren som ett L, därav namnet. Det är med hjälp utav fyllnadsmassorna som läggs på foten som det blir en stark konstruktion. L-stöden finns att köpa i olika länger och höjder.

Hur höga L-stöd finns det?

L-stöd finns från 0,4m höjd upp till 2m höjd, behöver ni högre än detta så kolla på T-stöd som finns upp till 5m höjd. Stödmurarna är dimensionerade enligt Eurokod 2 och Eurokod 7 och utförda enligt SS-EN 15258 och SS-EN 13369.

Hur lyfta L-stöd?

Om den risken finns så ska man alltid lägga dräneringsrör för att leda bort vattnet. Benders L- och T-stöd monteras med hjälp av 3 st lyftankare universal, dessa fästs i de kulankare som finns ingjutna i varje L- och T-stöd. Observera att det finns olika typer av lyftankare beroende på vikten av stödet.

Hur länge håller L stöd?

L-stöd i betong är ett bra alternativ när du behöver en ordentlig stödmur och kan vara en effektiv lösning då de går snabbt att lägga och har lång livstid.

Var köper man l stöd?

Vi säljer L-stöd till din mur i färdiga sektioner som är två meter långa och i en mängd olika höjder. Hos oss hittar du även passbitar som är en meter långa samt ytterhörn i passande höjder. L-stöd ger en betongmur som passar utmärkt till privata och.

Hur hög mur utan bygglov?

En mur eller stödmur kräver bygglov om den på något ställe är högre än 0,5 meter. Du behöver inte bygglov för att ordna en skyddad uteplats vid ett befintligt en- eller tvåbostadshus om: du placerar muren inom 3,6 meter från ditt en- eller tvåbostadshus. muren inte är högre än 1,8 meter mätt från marken.

Relaterade inlägg: