Vad kan en osteopat hjälpa till med?

Innehållsförteckning

Vad kan en osteopat hjälpa till med?

Vad kan en osteopat hjälpa till med?

Osteopater behandlar framförallt besvär relaterade till rörelseorganen (muskler, leder, skelett och nervsystem) och intresserar sig för hur dessa system påverkar hälsan. Psykologiska och sociala faktorer är också en del i diagnosen. Viktiga principer i osteopati är att behandla hela personen, inte bara symtomen.

När går man till en osteopat?

Oftast besöker man en osteopat för problem i rygg, nacke och skuldra. Problem i ryggens mellankotsskivor eller problem med ischiasnerven orsakar smärta och begränsar rörelseförmågan. Spänningar i nacke och skuldra leder till huvudvärk, svindel och domningar. De kan även leda till migrän och spänningshuvudvärk.

Vad jobbar en osteopat med?

Vad gör en osteopat? Den här yrkesgruppen anser sig bland annat kunna justera ryggraden, mobilisera leder och behandla mjukdelar, utefter behov. Vilken behandlingsmetod som bör användas bestäms utifrån enskilda fall och baseras bland annat på den drabbades besvär, kroppsbyggnad och individuella behov.

Vad är en osteopat utbildning?

Osteopatprogrammet passar dig som vill arbeta med hälso- och friskvård. En osteopat undersöker, diagnostiserar och behandlar olika smärttillstånd och besvär i rörelseapparaten. Under utbildningen läser du bland annat anatomi, fysiologi, biomekanik, patologi, vetenskaplig teori och metod samt osteopatiska ämnen.

Relaterade inlägg: