Vilka utbildningar kräver företagsekonomi?

Innehållsförteckning

Vilka utbildningar kräver företagsekonomi?

Vilka utbildningar kräver företagsekonomi?

Så blir du ekonom Överlag krävs någon form av eftergymnasial utbildning på högre nivå för de flesta ekonomyrken. På Ekonomiprogrammet (inriktning Ekonomi), Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet får du direkt den behörighet som behövs för att kunna läsa civilekonomutbildning och kandidatprogram i ekonomi.

Vad krävs för en ekonomie kandidat?

I det huvudområde som du valt ska du ha minst 90 hp, inklusive ett självständigt arbete på 15 hp. Oavsett vilket huvudområde du väljer måste du ha minst 30 hp i både företagsekonomi och nationalekonomi. Därutöver ingår 15 hp juridisk översiktskurs samt 15 hp statistik.

Vad krävs för att få kalla sig civilekonom?

Ekonomprogrammet är 3 år (180 högskolepoäng) och leder till en kandidatexamen. Civilekonomprogrammet är 4 år (240 högskolepoäng) och leder till civilekonomexamen, som är en yrkesexamen på avancerad nivå.

Vilka kurser krävs för ekonomi?

Behörighet: Grundläggande behörighet samt Matematik 3b eller Matematik 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2 och Engelska 6. Undervisningsspråk: Undervisningen bedrivs på svenska.

När kan man kalla sig ekonom?

Ekonom är inte en skyddad titel utan vem som helst får kalla sig ekonom och vara aktiv inom yrket. Auktoriserad revisor och godkänd revisor är däremot två reglerade yrken inom fältet ekonomi som får utövas endast av den som uppfyller specifika lagstiftade krav.

Relaterade inlägg: