Vad kostar stenbitsrom?

Innehållsförteckning

Vad kostar stenbitsrom?

Vad kostar stenbitsrom?

ABBA. 80 GRM. Jfr-pris 474.38 kr/kg.

Vilken rom smakar minst fisk?

Romen har en fin gul färg med härliga korn och påminner om löjrom i smaken. Sikrom fiskas från södra Västerbotten upp till östra Norrbotten under perioden september till november. Tidigt på hösten är romkornen som minst och enligt många är det då som sikrommen är mest lik löjrommen.

Är Sillrom nyttigt?

Stenbitsrom är normalt beigevit till ljuslila men färgas antingen svart (för att likna störrom) eller röd (för att likna löjrom). ... Sillrom färgas i allmänhet också svart eller röd på samma sätt som stenbitsrom.

Vilken löjrom är bäst?

Den bästa löjrommen har sitt ursprung från trakterna kring Kalix. I sin enkelhet tycker jag att löjrommen gör sig bäst tillsammans med smörstekt toast, hackad rödlök, gräddfil, gräslök, citron och nymalen svartpeppar.

Vilken fisk löjrom?

Kalix löjrom fick skyddad ursprungsbeteckning (SUB) år 2010. Rommen kommer från siklöjan, som är en liten laxfisk. Siklöjan fiskas i Bottenviken utanför Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda i ett område som sträcker sig från Torne älvs utlopp i norr till Åbyälvens utlopp i söder och högst fyra mil ut från kusten.

Är det nyttigt med sill?

Sill innehåller bland annat hälsosamma omega 3-fettsyror, D-vitamin, jod och selen. I de nya kostråden som kom i slutet av april 2015 propagerar Livsmedelsverket för att fler ska äta mer fisk.

Relaterade inlägg: