Vad kostar import från USA?

Innehållsförteckning

Vad kostar import från USA?

Vad kostar import från USA?

I normalfallet är den 75 kronor inkl. moms för försändelser med ett deklarerat värde på 1 600 kronor eller lägre. För försändelser med ett deklarerat värde överstigandes 1 600 kronor behöver även tull betalas och en tulldeklaration ska upprättas. Avgiften blir i dessa fall 125 kronor inkl.

Är det tull på kläder från USA?

Tull och moms, när du handlar i USA När du shoppar i USA, ska du vara uppmärksam på tull och moms. Tullreglerna för Sverige är att du inte betalar tull för varor under 1500kr men moms. Tullsatsen är olika för olika produktgrupper.

Hur mycket tull ska jag betala?

Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift. Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad. Tullavgiften är densamma i hela EU, och tumregeln är att du ska betala tull om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde av mer än 1 600 kronor.

Hur mycket kostar tull från shein?

SHEIN har inte tullkontroll i länderna och är föremål för varje lands villkor. Du kan spåra din beställning i SHEIN: s beställningsspårning och det kommer att markera dig när en tullinspektör granskar din beställning, även om det inte alltid betyder att de får dig att betala tullen.

Relaterade inlägg: