Vilken är världens största orm?

Innehållsförteckning

Vilken är världens största orm?

Vilken är världens största orm?

Kramgo, upp till tio meter lång och 150 kg tung tillhör anakondan världens största ormar! De mest legendariska och största anakondorna lever vid Amazonfloden där forskare följt i deras spår under tjugo år.

Finns Titanoboa fortfarande?

Bygget av ormen påbörjades i somras och pågår fortfarande. Den hydraliskt drivna jätteormen kan, förutom att slingra sig i fem olika rörelsemönster, röra på ögon och käke och har en maxeffekt på 18 hästkrafter. Ormen är fjärrstyrd men tanken är även att man ska kunna rida på den.

Vilken är världens längsta giftorm?

Nätpyton där nät refererar till dess nätformade teckning eller gallerpyton (Malayopython reticulatus) är en pytonorm som är världens längsta orm. Den lever i Sydostasien och blir i regel 3-6 meter långa.

Hur ser världens största orm ut?

Den gröna anakondan är världens tyngsta orm. Den kan väga över 200 kilo och de största anakondorna har en omkrets motsvarande ett traktordäck. När världens längsta orm ska koras tvingas dock anakondan se sig slagen på mållinjen av arten nätpyton, Python reticulatus. En nätpyton kan nämligen bli upp till tio meter lång.

Hur lång var en titanoboa?

I en kolgruva i nordöstra Colombia hittade hans forskargrupp fossil av Titanoboa cerrejonensis som levde för närmare 60 miljoner år sedan. Forskarna tror att jätteormen åt krokodiler och sköldpaddor. De uppskattar vikten till 1135 kilo och längden till 13 meter. Dagens ormar blir sällan längre än 9 meter långa.

Relaterade inlägg: