Vad kostar det att analysera hö?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att analysera hö?

Vad kostar det att analysera hö?

Vidilab utför näringsanalyser och mineralanalyser på vallfoder (, hösilage, ensilage och grönmassa) som innehåller

Vad gör att kolhydrater är vattenlösliga?

- Vattenlösliga kolhydrater (WSC) innehåller både enkla (vanliga) socker och fruktaner (fruktsocker). Detta kallas också Total Sugar. - Alkohollösliga kolhydrater (ESC). Dessa innehåller enkelt (vanligt) socker och en obetydlig fraktion av fruktanerna (fruktsocker).

Hur ta analys av hö?

Provtagning hösilage: Hösilaget är inplastat, tag ut provet från en nyöppnad bal en bit in i balen. Finns möjlighet så tag prov från 3-4 balar. Klipp ner provet i mindre bitar, fyll påsen och pressa noga ur all luft ur påsen och förslut väl.

Vad är bra analys på hö?

För att avgöra om man har ett grovfoder som passar sin häst är det enklast att räkna ut kvoten mellan protein och energi. Det gör man genom att helt enkelt dela mängden smältbart råprotein med omsättbar energi, kvoten du får ut berättar om ditt grovfoder innehåller mycket, lagom eller lite protein.

Vad är skillnaden på grovfoder och kraftfoder?

Kraftfoder innehåller energi och protein, och det ska du ge till hästar som komplement till grovfoder om de är i hårdare arbete. I gruppen kraftfoder ingår även betfor som kommer från sockerbetan och som måste blötläggas i god tid innan du ger det till hästen.

Relaterade inlägg: