Vem får ha färdtjänst?

Innehållsförteckning

Vem får ha färdtjänst?

Vem får ha färdtjänst?

Vad krävs för att tillstånd för färdtjänst? Färdtjänstlagen anger att du ska ha en funktionsnedsättning som inte endast är av tillfällig art och som medför att du har väsentliga svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att använda allmänna kommunikationer.

Var beställer jag färdtjänst?

Hur får jag färdtjänst? Du ansöker om färdtjänst hos den kommun som du är folkbokförd i, eller hos den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i ditt län. Oftast finns det en färdtjänsthandläggare som kan hjälpa dig. I vissa regioner behöver du även ett läkarintyg när du ansöker om färdtjänst.

Vem får beställa Sjukresa?

Du kan bara din sjukresa betald om du har valt att söka vård i den region där du är folkbokförd. Om du på egen hand väljer att vända dig till någon annan region har du inte rätt till ersättning. ... Den vårdpersonal som är legitimerad och ger dig vård kan besluta att du har rätt att åka med taxi.

När kan man beställa färdtjänst?

Beställa färdtjänstresa. En färdtjänstresa kan beställas upp till 28 dagar i förväg. Du beställer taxiresor efter fasta avgångstider.

Har du färdtjänst i Värmland?

  • Färdtjänst. Färdtjänst är till för dig som har färdtjänsttillstånd. Resan beställer du hos vår beställningscentral på 0771-32 32 00. Du kan åka inom hela Värmlands län och upp till 30 kilometer in i angränsande län. Här hittar du beställningscentralens öppettider.

Kan du få färdtjänst i ditt län?

  • Du kan få färdtjänst om du har en funktionsnedsättning som gör att du har stora svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med kollektivtrafik. Din funktionsnedsättning ska finnas i mer än tre månader. Du ansöker om färdtjänst hos din kommun eller hos den myndigheten som ansvarar för kollektivtrafiken i ditt län.

Var kan du ansöka om färdtjänst?

  • Du ansöker om färdtjänst hos den kommun som du är folkbokförd i, eller hos den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i ditt län. Oftast finns det en färdtjänsthandläggare som kan hjälpa dig. I vissa regioner behöver du även ett läkarintyg när du ansöker om färdtjänst.

Relaterade inlägg: