När går Kosterbåtarna?

Innehållsförteckning

När går Kosterbåtarna?

När går Kosterbåtarna?

Strömstad. Koster Marin trafikerar flera skärgårdsöar som Öddö, Styrsö, Ramsö och Syd- och Nordkoster året runt med flera avgångar per dag från Ångbåtskajen, Norra Hamnen (mitt emot turistbyrån i centrala Strömstad). Överresan tar ca 30-45 min beroende på vilken brygga du väljer att av vid.

Var avgår Kosterbåtarna?

Till Kosteröarna tar du dig med egen båt eller åker med passagerarbåt som avgår dagligen från Norra Hamnen mitt i Strömstad året om.

Hur lång är Sydkoster?

Sydkoster (8km2) är den största av öarna och en cykeltur är ett trevligt nöje för hela familjen.

Hur tar man sig mellan Sydkoster och Nordkoster?

Under sommarmånaderna är linfärjan bemannad alla dagar från juni och fram till mitten av augusti. Övrig tid på året får du som besökare lifta med öborna eller resa mellan öarna med Kosterbåten från Västra bryggan på Nordkoster över till Långegärde på Sydkoster (15 kr enkelväg) och barn gratis upp till 13 år.

Vart ligger koster?

Koster är belägen strax utanför Strömstad i norra Bohuslän. Den består av två öar, Nord- och Sydkoster som skiljs åt av ett smalt sund och utanför ligger en massa skär och holmar. Om du inte kommer med egen båt kan du resa ut med passagerarfärjor från norra hamnen i Strömstad med avgång dagligen under hela året.

Relaterade inlägg: