Vad kostar fritids i månaden?

Innehållsförteckning

Vad kostar fritids i månaden?

Vad kostar fritids i månaden?

Det finns ett högsta belopp för hur stor avgift du betalar, maxtaxa. Du betalar maxtaxa om hushållets sammanlagda inkomst är 50 340 kronor/månad eller mer. Den högsta avgiften för ett barn på fritidshem är 1 007 kronor/månad.

Vad kostar fritids Gävle?

Du betalar maxtaxa om hushållets sammanlagda inkomst är 50 340 kronor per månad eller mer. Barn 1: 2 % av avgiftsgrundande inkomst, dock högst 1 007 kronor per månad. Barn 2: 1 % av avgiftsgrundande inkomst, dock högst 503 kronor per månad. Barn 3: 1 % av avgiftsgrundande inkomst, dock högst 503 kronor per månad.

Vad innebär att förskoleklassen är obligatorisk?

  • Att förskoleklassen är obligatorisk innebär att eleverna får närvaroplikt på samma sätt som elever i grundskolan. En ansökan om ledighet ska alltid bedömas individuellt och med utgångspunkt i barnets bästa. Det är viktigt att barnen får en bra övergång till förskoleklassen.

Hur många undervisningstimmar har elever i förskoleklass?

  • Elever i förskoleklass har rätt till minst 525 undervisningstimmar per läsår. Det är huvudmannen som avgör hur dessa timmar ska fördelas över läsåret. Huvudmannen är kommunen om det är en kommunal skola och skolans styrelse om det är en fristående skola.

Vad gäller förskoleklassen i Sverige?

  • Förskoleklassen är obligatorisk. Det innebär att barn som är bosatta i Sverige har skolplikt från höstterminen det år då de fyller sex år. Här kan du läsa om vad som gäller kring förskoleklass.

Relaterade inlägg: