Hur mycket diesel får man ta över gränsen?

Innehållsförteckning

Hur mycket diesel får man ta över gränsen?

Hur mycket diesel får man ta över gränsen?

bensin och diesel) som transporteras i återfyllningsbara behållare och fyllda av eller åt privatpersoner, då får mängden per behållare inte överstiga 60 liter. Den totala mängden av brandfarliga vätskor får inte vara över 240 liter på ett fordon.

Hur mycket diesel får man ta över från Finland?

Att ta in diesel i ett fordons ordinarie tankar eller en reservdunk på upp till 20 liter är således invändnings- och skattefritt. De avgörande kriterierna är "för eget bruk", volymen och transportsättet.

Hur mycket diesel får man ta med från Norge?

Tull- och skattefriheten gäller också för drivmedel i bärbara tankar i privata motorfordon och motorcyklar, men högst 10 liter per fordon, samt för smörjmedel som behövs för ett motorfordons normala drift under resan. Bränslet får inte användas i något annat fordon än det som det importerades i.

Vad kostar en kubik diesel?

Listpriser Bulk
ProduktPris exkl. moms
Eldningsolja E1011 108 kr/m3
Eldningsolja E3211 366 kr/m3
Minima11 590 kr/m3
Diesel MK1 färgad11 590 kr/m3

Hur mycket spillolja får man transportera?

Spillolja” Exempel: Du ska transportera en dunk innehållande 10 liter spillolja. 10 liter överskrider inte 1000 liter och kan trans- porteras som värdeberäknad mängd. Vill du kontrollera hur många poäng detta är så multipliceras 10 med 1, vilket blir 10 poäng.

Får man köra med röd diesel?

Det är inte tillåtet att ha eldningsolja i bränsletanken på motorfordon eller i medförd reservdunk. Om ett fordon påträffas med röd diesel i bränsletanken, eller om en medhavd reservdunk, debiterar Skatteverket en skatt på 10 000 kronor för personbilar, lätta lastbilar samt lätta bussar.

Hur stor bränsletank får man ha?

När det gäller drivmedel (oavsett E85, diesel eller bensin) så gäller följande: Man får ta med sig full tank i bilens orginaltank, samt 60 liter i reservdunkar. Resterande mängd bränsle skall vara detaljhandelsförpackad, alltså fat eller andra behållare med bensin eller diesel är inte godkänt att använda.

Relaterade inlägg: