Vem ska betala förarkortet?

Innehållsförteckning

Vem ska betala förarkortet?

Vem ska betala förarkortet?

Prov- och tillsvidareanställda som har till arbetsuppgift att framföra fordon utrustade med digital färdskrivare ersätts av arbetsgivaren för kostnaden för förarkort. ... För provanställda gäller att kortet anskaffats inför provanställningen och denna övergår i en tillsvidareanställning.

Kan en utländsk förare få ett förarkort utfärdat i Sverige?

Ett internationellt körkort är också en giltig översättning av ett nationellt körkort. Ett internationellt körkort kan dock inte utfärdas i Sverige, det måste du ha med dig från ditt hemland.

Vad måste du göra för en period under 3 timmar när förarkortet inte sitter i färdskrivaren?

Du ska aktivt välja aktivitet under arbetsdagen när du inte kör så att annat arbete, tillgänglighet och vila registreras av färdskrivaren. Om du utför aktiviteter under din arbetsdag som inte registreras av färdskrivaren ska dessa registreras manuellt i efterhand.

Vilka olika typer av kort finns det till den digitala färdskrivaren?

Den digitala färdskrivaren lagrar all körning som sker med lastbilen eller bussen i ett dataminne och på ett smart kort som är personligt, förarkortet.

När ska du förnya förarkortet?

  • När det är dags att förnya förarkortet skickar vi en uppmaning om det till din folkbokföringsadress. Uppmaningen skickas cirka 60 dagar innan kortet blir ogiltigt. Du ansöker om förarkort direkt via e-tjänsten "Färdskrivarkort – ansök" och loggar in med e-legitimation.

Hur ansöker du om ett förarkort?

  • Du ansöker om förarkort direkt via e-tjänsten "Färdskrivarkort – ansök" och loggar in med e-legitimation. Om du tidigare haft ett förarkort som inte längre är giltigt, behöver du ansöka om ett helt nytt kort – förstagångsansökan. Du kommer då att få ett helt nytt kort som är giltigt i fem år.

Vad kostar förarkortet i färdskrivare?

  • Förarkortet är giltigt i 5 år och kostar 250 kr. Förarkortet kan användas i alla färdskrivare oavsett fabrikat. Det som är viktigt att komma ihåg är att det måste förvaras så att det inte böjs eller skadas, i plånkoken i bakfickan är ingen bra plats. Satsa istället på en separat hållare som kan tex. bäras runt halsen.

Relaterade inlägg: