Vad innebär förnya recept?

Innehållsförteckning

Vad innebär förnya recept?

Vad innebär förnya recept?

Den som får din förfrågan om att förnya recept bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Du får ett meddelande om att receptet är förnyat om hen bedömmer att du kan få ett nytt recept på en gång. Du kan sedan välja vilket apotek du vill hämta ut ditt läkemedel på.

När får man förnya recept?

Om du inte kommer ihåg namnet kan du enkelt ta reda på det via Mina recept eller i appen Mitt apotek. Läkemedel som är narkotikaklassade eller beroendeframkallande kan inte förnyas digitalt. Om du inte hämtat ut läkemedlet inom de senaste 15 månaderna krävs en ny läkarbedömning för att receptet ska skrivas ut på nytt.

Vad finns kvar på mitt recept?

Genom att logga in på 1177.se kan du som är över 18 år bland annat se om du har uttag kvar på ditt recept, vilka läkemedel du har hämtat ut och hur nära du är att få frikort för läkemedel.

Hur lång tid tar Receptförnyelse?

Som regel tar det åtta dagar från det att du lämnar din begäran om receptförnyelse tills dess att du kan hämta läkemedlet på valfritt apotek. Därför är det viktigt att du informerar oss om läkemedlet behöver förnyas tidigare än så. Ibland har våra patienter hjälp av andra kliniker.

Relaterade inlägg: