Hur mycket kan man sälja ett pass för?

Innehållsförteckning

Hur mycket kan man sälja ett pass för?

Hur mycket kan man sälja ett pass för?

Men enligt kriminalinspektör Kerstin Högback handlar det i princip bara om försäljning i syfte att tjäna pengar. – Ägaren kanske kan få max 10.000 kronor när de säljer passet till en uppköpare. Men uppköparen kan sedan sälja det vidare för allt i från 10.0.000 kronor, säger hon.

Hur mycket är ett svenskt pass värt?

Det vi talar om är ett vanligt svenskt pass som idag är värt mellan 15 000-100 000 på svarta marknaden. Trots det förvarar vi dem ofta helt öppet, kanske i kökshyllan eller byrålådan – något som passtjuvarna är fullt medvetna om. Just nu vill många komma till Schengen och därför har svenska pass blivit hårdvaluta.

Kan man sälja sitt pass?

Enligt polisen har kriminella satt i system att beställa nya pass gång på gång - för att sedan sälja dem vidare. Att beställa ett nytt pass kostar 350 kronor - att sälja det på svarta marknaden kan ge så mycket som 80 000 kronor.

Hur mycket kostar identitetskort?

Pass kostar 400 kronor, nationellt id-kort kostar 400 kronor. Du betalar när du söker.

Är svenskt pass bra?

Med ett svenskt pass kan du resa till 186 länder utan visum. Fyra färre än resenärer från Japan och Singapore, som har världens mäktigaste pass 2019. Det visar den årliga rankningen The Henley Passport Index. Precis som förra året ligger Sverige fyra, denna gång tillsammans med Frankrike och Spanien.

Relaterade inlägg: