Är GIMI gratis?

Innehållsförteckning

Är GIMI gratis?

Är GIMI gratis?

Gimi är en gratis app som lär barn att hantera pengar. Föräldern har en egen Gimi app och samspelar med barnet via sin app. ... När barnet är moget för att göra köp på helt egen hand med riktiga pengar kan du uppgradera till premiumversionen Gimi Master. Barnet får då ett förbetalt Mastercard som är kopplat till appen.

Hur tar man ut pengar från GIMI?

Hur tar jag ut pengarna som jag sparat? Be dina föräldrar om kontanter eller om de hellre vill betala för det med sitt kort. Sen gör de avdrag för det i sin app.

Hur funkar appen GIMI?

Gimi laddas ner av både barn och förälder vilket gör att föräldern lätt kan föra över barnets vecko- eller månadspeng och samtidigt ha koll på hur barnet sedan hanterar pengarna. I appen kan barnet spara pengar med ränta och sätta upp egna sparmål – till exempel spara till en leksak.

Hur köper man ett GIMI kort?

Beställ direkt i appen

  1. Gå till inställningar i appen.
  2. Välj det barn du vill beställa kortet till och tryck på “Prenumeration” längst ned.
  3. Tryck “Skaffa Master” och köp abonnemanget via App Store eller Play Store.
  4. Tryck på “beställ kortet”-knappen och följ instruktionerna!

Hur mycket ska en 9 åring ha i veckopeng?

Till barn mellan 5-9 år rekommenderas mellan 20-30 kronor i veckan, vilket kan räcka till just lördagsgodis - eller något mer om barnet väljer att spara. Mellan 10-13 år kan man höja pengen då barnet till exempel börjar ta bussen till stan, fikar med kompisar och går på bio.

Vad kostar Gimikortet?

Beställ kortet smidigt direkt i Gimi-appen! Gimi gör hela familjens vardag lite enklare. Sysslor belönas, mål uppnås och när veckopengen är schemalagd behöver ingen tjata. Appen är helt gratis och populärast från 7 år.

När kan man skaffa bankkort till barn?

Vår användarstatistik visat att alltfler föräldrar ser fördelarna med att skaffa egna bankkort till barnen redan i åttaårsåldern. Ett eget bankkort i kombination med en app för ungdomar där barnet själv kan se sitt saldo är en bra start för att lära sig hantera pengar.

Hur mycket ska man ge i månadspeng?

Hur mycket ska barnen få i månadspeng?
Barnets ålderGenomsnittligt belopp per månad
6 till 8 år130 kronor
9 till 11 år220 kronor
12 till 14 år360 kronor
15 till 17 år800 kronor

Relaterade inlägg: