Vad kostar kopparspiral Västra Götaland?

Innehållsförteckning

Vad kostar kopparspiral Västra Götaland?

Vad kostar kopparspiral Västra Götaland?

Kopparspiralen är skattefinansierad så du behöver inte betala för den. Att sätta in den är också gratis.

När börjar man betala för Ppiller?

Preventivmedel inom läkemedelsförmånen, så som p-piller eller långtidsverkande hormonpreparat är kostnadsfria för unga till och med 20 år. För personer som fyllt 21 år se nedan. Även för preventivmedel som normalt används längre än ett år är egenavgiften vid expedition 100 kronor.

När börjar preventivmedel kosta?

Kvinnor 18–20 år, målgruppen för kostnadsfria preventivmedel, omfattas av kostnadsfria preventivmedel inom läkemedelsförmånen sedan den 1 januari 2017. Kvinnor 21–25 år, omfattas av regionernas egna subventioner av preventivmedel.

Vad kostar p-piller Västra Götaland?

Egenavgiften är max 100 kr per år. För p-piller innebär detta en egenavgift på 25 kr per tremånadersperiod. För beredningsformer som är verksamma längre än ett år är egenavgiften max 100 kr per uttag. Subventionen gäller för den billigaste utbytbara produkten.

Hur mycket kostar en p ring?

Årskostnaden för Nuvaring är cirka 1 200 kronor, det billigaste jämförbara p-pillret kostar 300 kronor för ett års kontinuerligt skydd. Företaget har inte visat att Nuvaring ger ett effektivare skydd mot graviditet än p-piller eller har andra fördelar som kan motivera det högre priset.

Hur mycket kostar p ring?

Årskostnaden för Nuvaring är cirka 1 200 kronor, det billigaste jämförbara p-pillret kostar 300 kronor för ett års kontinuerligt skydd.

När börjar p-piller kosta Skåne?

Mellan 18 och upp till och med 20 år är preventivmedel inom förmånen helt kostnadsfria för patienten, (gäller sedan 1 januari 2017).

Relaterade inlägg: