När startar bygget av Karlatornet?

Innehållsförteckning

När startar bygget av Karlatornet?

När startar bygget av Karlatornet?

Betongstommen ska vara klar sent våren 2023. – Det här är ett riktigt stort projekt och då är det viktigt att få till en organisation där alla kan arbeta rationellt. Något som är extra utmanande är att vi bygger färdig vartefter, nerifrån och upp. Det får inte bli några problem på vägen för då stoppas allt upp.

Vem har ritat Karlatornet?

KUB arkitekter ritar merparten av lägenheterna i det planerade Karlatornet i Göteborg. Det ska byggas ca 600 lägenheter i Karlatornet och KUB arkitekter har utformat och projekterar 540 av dessa.

När står Karlatornet klart?

Bygget av Karlatornet har stått still sedan i mars förra året, men tack vare den nya delägaren kunde det återupptas under slutet på året. Nu planeras Nordens högsta skyskrapa, med plats till 600 lägenheter, att stå klar i slutet av 2023 – ett år senare än planlagt.

När är Karlastaden klar?

Karlatornet beräknas stå klart i slutet av 2023 och får en utsiktsplats som är tillgänglig för allmänheten. Det blir Nordens högsta byggnad och ett landmärke i Göteborg som blir synligt från stora delar av staden.

Vad kommer det kosta att köpa lägenhet i Karlatornet?

Skyskrapan Karlatornet ligger på Hisingensiden och ska bli 266 meter hög när den står färdig. Skrapan är ritad av Skidmore, Owings & Merill (SOM). De billigaste lägenheterna kan komma att kosta från 1,7 miljoner kronor. Då får man en etta ganska långt ner i skyskrapan.

Relaterade inlägg: