Vad kostar en laserskärare?

Innehållsförteckning

Vad kostar en laserskärare?

Vad kostar en laserskärare?

Det finns många typer av laserskärare/-graverare att tillgå. För att få en bra maskin måste man investera minst 50000:-. Det vill säga ungefär lika mycket som en bättre 3D-skrivare kostar. De maskiner som ligger inom rimlighetens gränser för ett makerspace kan skära material såsom trä, plexiglas, skinn, tyg osv.

Hur tjockt kan man Laserskära?

Laserskärning. Laserskärning av kolstål med tjocklek från under en mikrometer till cirka 1,25 tum. Över 25 mm måste allt stämma exakt för att det ska fungera tillförlitligt, inklusive materialet (stål av laserkvalitet), gasrenhet, munstyckets skick och strålkvalitet.

Hur tjockt kan man skära med plasma?

De handhållna plasmaskärarna kan skära igenom 38 mm tjock stålplåt och starkare datorstyrda sådana kan skära stål upp till 150 mm tjocka. Eftersom att det skapas en väldigt varm och lokal stråle att skära med så är det mycket användbart för skärning i plåt i krökta eller vinklade former.

När används laserskärning?

Laserskärning används framför allt inom verkstadsindustrin, ofta av företag knutna till fordons- och vitvaruindustrin, exempelvis vid tillverkning av disk- och tvättmaskiner. Den fokuserade laserstrålen är så intensiv att den smälter och förångar materialet som ska skäras.

Vad kan man skära med en Plasmaskärare?

Plasma skärning En plasmaskärare skapar en ljusbåge mellan skärelektroden och det bearbetade materialet. Det är ljusbågen (plasma) som hettar upp det elektriskt ledande materialet, till exempel stål, rostfritt, aluminium, mässing, m.m. som man vill bearbeta.

Relaterade inlägg: