Är matjessill nyttigt?

Innehållsförteckning

Är matjessill nyttigt?

Är matjessill nyttigt?

Sunt och hälsosamt att äta sill! Sill innehåller bland annat hälsosamma omega 3-fettsyror, D-vitamin, jod och selen. I de nya kostråden som kom i slutet av april 2015 propagerar Livsmedelsverket för att fler ska äta mer fisk.

Vilken matjessill är godast?

Abba Klassisk Matjes är en matjessill med klassisk kryddning i metallburk på 200 gram. Sillen är MSC-märkt och fångad i Norska havet eller Nordsjön. Den lagras i tunnor i Abbas egna bergrum tills att den är redo att avnjutas. Sillen kom på tredje plats i ett test om sill hos Bäst-i-test.se med betyget 4 av 5.

Vilken sill är bäst?

Bäst i test: Här är godaste matjessillen 2018!

  • Ica, matjes - 2 gafflar. ...
  • Alax, matjesfiléer skurna i bitar - 2 gafflar. ...
  • Falkeskog, matjessill original - 2 gafflar. ...
  • Klädesholmen, matjessill i bitar - 3 gafflar. ...
  • Garant, matjessill, filéer i bitar - 3 gafflar. ...
  • Admiral (Lidl), matjessill i bitar - 3 gafflar.

Är inlagd strömming nyttigt?

Överlag är inlagd sill ett mycket näringstätt livsmedel där 100 g ger ca 25% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen. Sill utgör alltså en bra källa till essentiella vitaminer, som vitamin D, vilket vi generellt sett äter för lite av.

Är löksill nyttigt?

SVAR: Inlagd sillär faktiskt förvånansvärt nyttig. Under inläggningsprocessen försvinner visserligen en del vitaminer, men det påverkar som tur är inte fiskens höga innehåll av D-vitamin och nyttiga omega 3-fetter – de två viktigaste hälsovinsterna av att äta sill.

Vilken sill är nyttigast?

I synnerhet under vintern är D-vitamin en bristvara. Därför går det bra att äta inlagd sill flera gånger i veckan. Undvik dock currysill och annan sill i feta såser. Om du däremot väljer oinlagd sill får du bara i dig ca 15 g fett per 100 g, vilket endast är ett par gram mer än den naturliga fetthalten i färsk sill.

När är sillen som bäst?

Sill finns att tillgå året runt, även om den brukar anses vara som bäst under och efter leken (som pågår som intensivast när vattnet är mellan 8 och 12 grader på våren och hösten).

Vilken sill säljs mest?

Senapssillen är den som är mest populär (20%) följd av löksillen (17%) och den inlagda sillen samt skärgårdssillen båda på 14%.

Relaterade inlägg: