Vad är det dyraste i hela världen?

Innehållsförteckning

Vad är det dyraste i hela världen?

Vad är det dyraste i hela världen?

1. Antimateria – $ 62,5 miljarder per gram. Den dyraste substansen på jorden. Antimateria är motsatsen till den vanliga materia, som vår galax och resten av vårt synliga universum består av I teorin kommer vi att kunna använda antimateria som bränsle för rymdfarkoster i framtiden.

Vad är världens dyraste möbel?

En fåtölj med namnet Cavelli, formgiven av Bengt Ruda, som publicerades i Ikea-katalogen 1959 har sålts på en auktion i Sundsvall för 151 000 kronor. Fåtöljen är därmed den dyraste Ikeamöbeln någonsin.

Vad är världens dyraste ämne?

Priset på ädelmetallen rodium har formligen exploderat och handlas nu för nästan 356 000 euro per kilo. Rodium efterfrågas i katalysatorer där det neutraliserar kväveoxider (NOx).

Vad är världens dyraste föremål?

Våra experter har listat de 10 märkligaste föremålen som såldes på auktion år 2017. Leonardo da Vincis “Salvator Mundi” (världens Frälsare) köptes för en häpnadsväckande 382 miljoner euro i New York i November och höjde därmed rekordet för det dyraste konstverk som någonsin sålts.

Vilken är den dyraste metallen?

Platina (415 kr per gram) Den sällsynta dyrbara metall används mycket i smycken och även i katalysatorer, elektronik och mediciner mot cancer.

Vilken är den dyraste aktie?

Investment AB Spiltan har haft en mycket stark kursutveckling. Aktien handlades senast till en kurs på 12 000 kr och var därmed Sveriges dyraste aktie med reglerad handel. På extra bolagsstämman den 27 oktober beslutades om att genomföra en aktiesplit i kombination med ett inlösenprogram.

Vad heter världens dyraste hund?

1. Tibetansk mastiff – 60 000 kronor.

Vad är världens dyraste råvara?

Saffran – Det “röda guldet”, som saffran ofta kallas är världens dyraste råvara. Saffran används som krydda i bröd såväl som för att ge färg åt ris och andra maträtter. 2. Kaviar – Det finns många olika slags kaviar och priserna mellan olika sorter varierar förstås.

Relaterade inlägg: