Vem får bilskatten vid ägarbyte?

Innehållsförteckning

Vem får bilskatten vid ägarbyte?

Vem får bilskatten vid ägarbyte?

Om ägarbyte och avställning eller avregistrering anmäls samtidigt på registreringsbeviset (eller via vår app Mina fordon), betalar vi tillbaka skatten till den nya ägaren. ... Fordonsskatt betalas då tillbaka till bilhandlaren (som är den nya ägaren).

Vad är fordonsskatten?

  • För att räkna ut fordonsskatten tar man utsläppsvärdet som överstiger 111 gram multiplicerat med en faktor som är 11 kronor per gram om bilen kan drivas med alternativt drivmedel ... Bilskatt.nu är en fristående hemsida som inte har något med Transportstyrelsen att göra.

Vad är bilskatten för ditt fordon?

  • Fordonsskatten beror på hur mycket drivmedel bilen drar per mil, hur tung den är eller hur mycket koldioxid fordonet släpper ut vid blandad körning. Alla bilar som är tillverkade efter 2006 beskattas utifrån koldioxidutsläppet. På Transportstyrelsens hemsida kan du enkelt räkna ut bilskatten för ditt fordon.

Vad är utsläppsvärdet för en fordonsskatt?

  • För att räkna ut fordonsskatten tar man utsläppsvärdet som överstiger 111 gram multiplicerat med en faktor som är 11 kronor per gram om bilen kan drivas med alternativt drivmedel (gas, etanol, LNG, CNG) eller 22 kronor per gram om den inte kan drivas på något av de drivmedlena.

Vad är beskattningsmyndigheten för fordonsskatten?

  • Skatteverket är beskattningsmyndighet för fordonsskatten. Fordonsskatten tas ut genom automatiserad behandling med stöd av de uppgifter som finns i vägtrafikregistret. Transportstyrelsen, som ansvarar för vägtrafikregistret, sänder ut inbetalningskort för fordonsskatten och följer upp betalningen.

Relaterade inlägg: