Varför Balkongskydd?

Innehållsförteckning

Varför Balkongskydd?

Varför Balkongskydd?

Ett balkongskydd är en snygg och enkel lösning, inte bara för att skydda från vinden utan du får även ett effektivt insynsskydd. Skydden ger balkongen den där lilla uterumskänslan.

Hur sätter man fast insynsskydd balkong?

Balkongskydd Paneler, som kan placeras längs balkongräcket, är riktiga klassiker. Du kan antingen linda dem genom räckets pinnar eller använda krokar och öglor för att fästa dem på räcket. Detta ger dig inte bara ett insynsskydd för balkongen, utan även ett vindskydd. Du kan välja bland en rad färger och material.

Vad kostar Balkongskydd?

Vårt rekommenderade pris för ett komplett Maxi Balkongskydd (med väv från standardkollektionen) är ca. 2 200 kr/st, plus eventuell frakt och montagekostnad.

Hur sätter man fast skärmvägg?

Ett sätt är att du använder färdiga beslag och skruvar skärmväggarna omlott direkt i stolpen. Ett annat sätt är att först montera en regel/lä̈kt centrerad lä̈ngs med stolpens långsida som skärmväggarna därefter skruvas fast i. För ett jä̈mnt avstånd mellan skärmväggarna används en distanskloss.

Får man sätta upp vindskydd på balkongen?

Sätta upp vindskydd Ett enkelt vindskydd som inte fästs i fastigheten är oftast tillåtet, men kolla först med din förening, som till exempel kan ha önskemål om färgval.

Hur sätter man fast vindskydd?

Om vindskyddet ska byggas på altanen är det lättast att sätta stolparna i en stolpfot som skruvas fast i altangolvet. Om vindskyddet ska förankras i marken bör du först undersöka hur marken är där du har tänkt att ha stolparna. Markera sträckan med ett snöre som du spänner mellan pinnar. Kontrollera att allt är rakt.

Hur sätter man fast ett vindskydd?

Vindskyddet monteras på utsidan av en isolerad regel- stomme med den tryckta sidan vänd utåt mot den kalla sidan. Tätning vid sidor, öppningar och genomföringar görs noggrant. Montering görs antingen horisontellt (fig 1) eller vertikalt (fig 2) och fästs provisoriskt i regelstomme med spik eller häftklammer c 100 mm.

Relaterade inlägg: