Vad behövs för att hyra båt utomlands?

Innehållsförteckning

Vad behövs för att hyra båt utomlands?

Vad behövs för att hyra båt utomlands?

Det enda som gäller är om du ska hyra en båt som är större än 12*4 meter, då behöver du ett kustskepparintyg. Ofta är det upp till uthyraren vad de kräver för typ av intyg. Vissa vill att du ska ha minst ett förarintyg och andra kräver ingenting.

Vad krävs för att hyra båt?

För att få hyra segelbåt och segla själv krävs det att en person ombord innehar Förarbevis för båtar under 12 meter och Kustskepparintyg för båtar över 12 meter, förutom detta krävs även ett SRC-intyg (VHF).

Hur stor båt får man köra utan kort?

Många undrar hur stor båt man får köra med förarbevis och det tydliga svaret på denna fråga är att alla båtar som är upp till 12 meter långa och 4 meter breda får framföras med ett vanligt förarbevis för båt.

Kan man hyra båt utan körkort?

Kan jag hyra en yacht utan båtkörkort? Om du redan har erfarenhet av båtliv och känner dig bekväm är det möjligt att hyra en båt utan licens, ja!

Vad krävs för att segla en katamaran?

En Katamaran seglar snabbare än en segelbåt, men vid kryss, det vill säga mot vinden, så tar den inte höjd lika bra. Båten är utrustad med en RIB-båt med styrkonsol och en 40 hk utombordare som kan ta oss till land från en ankar vik och fungerar alldeles utmärkt att åka vattenskidor efter.

Relaterade inlägg: