Hur får man jobb på kvinnojouren?

Innehållsförteckning

Hur får man jobb på kvinnojouren?

Hur får man jobb på kvinnojouren?

För att "sitta jour" måste man ha den utbildning som ges på jouren. Jourerna erbjuds också utbildningar kontinuerligt av Roks och Unizon, som är de två riksförbunden för kvinnojourer i Sverige. ROKS och Unizon utbildar både volontärer och anställda vid kvinnojourer och krisjourer.

Hur är det att jobba på ett skyddat boende?

Arbetet är krävande på alla sätt. Du kommer möta tunga och svåra livsöden men samtidigt är utdelningen stor då du blir en livsviktig person i kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck. Du behöver vara flexibel och ha en livssituation där det finns utrymme för dig att satsa helhjärtat.

Vem har rätt till skyddat boende?

Skyddat boende kan tilldelas personer som utsatts för våld i hemmet och behöver någonstans att ta vägen. Det är en form av tillfälligt stödboende, bemannat med personal som är speciellt utbildad för att genom samtal, aktiviteter och andra metoder hjälpa våldsutsatta personer att komma på fötter och gå vidare i livet.

Hur länge skyddat boende?

En kvinna får bo på kvinnojouren så länge hon behöver detta skydd. Det är kvinnans skyddsbehov som avgör hur länge hon behöver stanna. Om tiden överskrider tre månader görs bedömning i varje enskilt fall i samråd med socialtjänsten.

Vad betyder kvinnojourer?

Kvinnojourerna samarbetar så att du som är förföljd kan bo på annan, hemlig ort. På kvinnojouren kan du bo kvar tills ett permanent boende är ordnat. Skyddat boende är också till för dig som har barn. Jouren stöttar dig, både genom stödsamtal och konkreta åtgärder, som att hjälpa dig med sekretessmarkering.

Relaterade inlägg: