Hur går det till att gifta sig inom islam?

Innehållsförteckning

Hur går det till att gifta sig inom islam?

Hur går det till att gifta sig inom islam?

Vid giftermål vänder sig brudparet till en qadi som lagfäster äktenskapet. Äktenskapet är ett juridiskt kontrakt mellan två parter och giftermålet gäller från och med att parterna skrivit på kontraktet. Brudparet är representerat av en wali (beskyddare).

Måste man ta på sig slöja i moske?

Koranen kräver att kvinnorna offentligt skall bära slöja (hijab) och att inte uppträda sexuellt utmanande.

När kan man ha samlag inom islam?

Zina (arabiska: زِنَاء, otukt) är en arabisk term som betyder sex före (hor) eller utanför heterosexuella äktenskap (äktenskapsbrott), vilka är brott enligt huvudreglerna inom islam. Individen har brutit mot Guds gränser som finns nämnda i Koranen. ... Dock står det inget om steningsstraff i Koranen.

Hur kan ett bröllop se ut islam?

Vigseln kan ske i en moské men även hemma eller i en samlingslokal. Själva vigselakten är oftast en enkel ceremoni, där det blivande paret inför sin gud förklarar att de nu hör ihop. Därefter läses Koranen. Det behöver inte vara en präst, en imam, som viger paret, utan vilken muslimsk man som helst kan göra det.

Vem betalar bröllopet islam?

Före vigseln skrivs ett kontrakt avseende brudgummens gåva till bruden. Detta kontrakt innebär nästan alltid en summa pengar och kontraktet ska undertecknas av vittnen.

Relaterade inlägg: