Vad krävs för att komma in på natur?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att komma in på natur?

Vad krävs för att komma in på natur?

Fordonsprogrammet får du utveckla dina kunskaper om tekniker i olika fordon eller hantera och köra transporter....Då ska du förutom din yrkesexamen ha godkända betyg i:

  • Svenska eller svenska som andraspråk 2.
  • Svenska 3.
  • Engelska 6.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på RIG?

STUDIER. Som elev på RIG följer du poängplanen för det program du blivit antagen till. Du läser minst 400 poäng specialidrott av totalt 2500 poäng, 700 av dina totalt 2 500–2800 poäng i utbildningen kan komma att ägnas åt din idrott.

Hur funkar Niu?

På både RIG och NIU läser du ett vanligt nationellt gymnasieprogram och kombinerar dina studier med idrott. Totalt kan du läsa upp till 700 poäng specialidrott. Ämnet får ingå med 200 poäng i programfördjupningen, 200 poäng i det individuella valet och får dessutom läsas som utökat program med 300 poäng.

Vad krävs för att komma in på samhällsprogrammet?

För att bli behörig till Ekonomiprogrammet (EK), Humanistiska programmet (HU) eller Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) krävs det att eleven har godkända betyg i geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap samt i minst fem andra valfria ämnen + i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik.

Vad behöver man för betyg för att gå fordon?

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Hur mycket merit behöver man för Niu?

Hej, Dina NIU-kurser räknas in som vanligt i betyget då de är en del av programmet och din gymnasieexamen. Men har du läst över 2500 poäng så har du läst utökade kurser och de räknas inte med i din meritpoäng. Prata med din skola så kan de förklara mer exakt hur det ser ut för dig.

Vad krävs för att komma in på Niu?

Antagningen till RIG och NIU sker genom två ansökningsprocesser: en idrottslig och en skolmässig. De elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ska väljas ut.

Vad krävs för Niu?

Antagning till RIG och NIU Antagningen till RIG och NIU sker genom två ansökningsprocesser: en idrottslig och en skolmässig. De elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ska väljas ut.

Relaterade inlägg: