Vad behöver jag för att bli kriminologi?

Innehållsförteckning

Vad behöver jag för att bli kriminologi?

Vad behöver jag för att bli kriminologi?

Utbildning. Kriminologer utbildas i Sverige på högskolenivå och det finns olika vägar att gå. Antingen Kriminologiprorammet eller fristående kurser som man sedan ofta sätter ihop till en kandidatexamen. Kandidatexamen förutsätter att man med godkänt resultat har läst på högskolenivå i minst 3 år.

Vad innebär studierna vid kriminologiprogrammet?

  • Studierna vid Kriminologiprogrammet bedrivs på helfart vilket innebär att du studerar på heltid, vilket motsvarar 40 timmar/vecka. Utbildningen sker alltså på campus och ges inte på distans. Inom dessa 40 timmar ryms lärarledd tid på campus i form av föreläsningar och seminarier ungefär 3 ggr/vecka.

Hur kan du arbeta som kriminolog?

  • Som kriminolog kan du arbeta som till exempel utredare, analytiker, rådgivare eller samordnare hos en rad verksamheter som arbetar med frågor som rör social problematik som brott, otrygghet, missbruk, etc.

Vad är utbildningen för kriminologer i Sverige?

  • Kriminologer utbildas i Sverige på högskolenivå och det finns olika vägar att gå: antingen söker man till Kriminologiprogrammet eller läser fristående kurser som man sedan ofta sätter ihop till en kandidatexamen.

Relaterade inlägg: